Hoe lang duurt overvaren naar Marokko?

Het traject dat je kiest voor overvaren naar Marokko bepaalt de duur van de overtocht met de boot naar Marokko. Echter, met alleen de overtocht naar Marokko ben je er nog niet. Bij overvaren naar Marokko horen immers ook het inschepen, van boord gaan en de controles bij de douane. En soms is er ook vertraging bij overvaren naar Marokko. Hoe lang duurt overvaren naar Marokko dan echt?

Hoe lang duurt overvaren naar Marokko?

Overvaren naar Marokko duurt 1 tot 1,5 uur op de kortste trajecten. De kortste trajecten voor overvaren naar Marokko vertrekken uit Spanje. Bij de straat van Gibraltar liggen Spaanse en Marokkaanse havens dicht bij elkaar. Overvaren van Algeciras naar Tanger Med kan in 1 tot 1,5 uur, overvaren van Tarifa naar Tanger duurt 1 tot 2 uur. Overvaren van Algeciras naar Ceuta, de Spaanse exclave in Marokko, duurt ook slechts ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Routes naar Marokko

Kies een route

Hoe lang duurt overvaren naar Marokko op lange trajecten?

Omdat de rit naar de haven voor overvaren naar Marokko vanuit Spanje langer is, kan je overwegen of je op langere trajecten voor overvaren naar Marokko moeite, tijd en misschien zelfs geld bespaart. Kijk dan eens naar overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk, overvaren naar Marokko vanuit Italië en de overtocht naar Marokko vanuit Spanje vanaf Barcelona. De lange trajecten voor overvaren naar Marokko kunnen meerdere dagen duren. Overvaren van Sète naar Nador duurt tussen de 42 en 48 uur. Overvaren van Barcelona naar Tanger Med duurt ongeveer 27 uur. De langste route voor overvaren naar Marokko duurt tot wel 50 uur, van Genua naar Tanger Med.

Vergelijken hoe lang overvaren naar Marokko duurt

Op een goede vergelijkingssite kan je de kosten voor overvaren naar Marokko vergelijken en ook gelijk zien hoe lang overvaren naar Marokko duurt. Je kan zo overvaren naar Marokko op prijs en duur vergelijken. Inlezen op overvaren naar Marokko wordt zo het makkelijkst en concreet genoeg om te kunnen boeken. Wacht daar niet te lang mee, want de korte trajecten zijn populair en de lange trajecten worden minder bevaren.

Hoe lang van tevoren moet je bij de haven zijn?

Moeilijker te vergelijken, maar net zo goed onderdeel van de overtocht naar Marokko, is de tijd die het kost om aan boord van de boot naar Marokko te gaan en weer van boord te gaan na aankomst met de boot in Marokko. De meest populaire havens voor overvaren naar Marokko, Algeciras en Tanger Med, zijn er op ingericht om veel reizigers naar Marokko te verwerken. Er komen hier zoveel veerboten naar Marokko aan, dat het proces wel gestroomlijnd móet verlopen. Verwacht natuurlijk geen wonderen, bij overvaren naar Marokko moet je geduldig zijn en hoort wachten in de haven. De meeste rederijen vragen je anderhalf uur voor vertrek in de haven te zijn en het kan een uur duren voor je aan de andere kant na aankomst van boord mag.

Hoe lang duurt de controle bij de douane in Marokko?

De controle bij de douane in Marokko duurt een uur. Althans, daar moet je in ieder geval op rekenen bij overvaren naar Marokko met de auto. Dit is dé plek om nog een beetje geduld op te brengen na het overvaren naar Marokko. Precies is het namelijk vaak moeilijk te zeggen hoe lang de controle bij de douane in Marokko duurt. Ook dit is afhankelijk van de omvang van de haven en de populariteit van het traject dat je hebt gekozen. De Marokkaanse douane bij Tanger Med is erop voorbereid, maar krijgt veel passagiers te verwerken. Overvaren naar Marokko via Ceuta werkt anders en daarbij kunnen de wachttijden bij de douane oplopen. Het kan ook zomaar zijn dat je pech hebt met iemand die voor je staat en veel tijd vraagt van douane. Om door de douane te gaan moet je paspoort worden gestempeld, je auto een tijdelijk invoerbewijs krijgen en de auto op inhoud gecontroleerd worden. Daar komen meerdere douaniers bij kijken en dat kan allemaal even duren!

Vertragingen met de boot naar Marokko

Vertragingen door overmacht of technische problemen kunnen bepalend zijn voor hoe lang overvaren naar Marokko duurt. ‘s Winters kunnen stormen vanaf de Atlantische oceaan zorgen voor vertraging bij overvaren naar Marokko. Het komt elk jaar wel voor dat de boot naar Marokko een dag of meer vertraagd wordt, doordat de zee te wild is. Als na zo’n vertraging het overvaren naar Marokko weer wordt hervat kan het even duren voordat de wachtrijen zijn weggewerkt. Een open ticket kan hiervoor een uitkomst bieden, want daarmee ben je flexibel om te kiezen voor overvaren naar Marokko tussen stormen door of ergens anders te wachten tot storm en vertragingen weer over zijn. Ook open tickets kan je vergelijken en boeken op een goede vergelijkingssite.