Wildkamperen met de camper in Marokko

Wildkamperen met de camper in Marokko is toegestaan en niet wettelijk verboden. Het is een avontuurlijke en praktische manier om in Marokko te verblijven met een camper. Toch is het niet altijd aanbevolen om te wildkamperen in een camper in Marokko.

Mag je in Marokko wildkamperen in een camper?

Ja, wildkamperen in een camper is niet wettelijk verboden in Marokko. Lokale verkeersregels of handhaving kunnen daarvan wel afwijken. Dat heeft alles te maken met de veiligheid en lokale populariteit van wildkamperen in een camper in Marokko. Parkeerplaatsen bij populaire wildkampeerplaatsen aan de kust van Marokko worden geregeld ’s avonds ontruimd om overlast te voorkomen.

Naar de andere kant van Marokko kan je juist zonder problemen een plekje vinden midden in het Atlasgebergte, of met je wielen in het zand van de Sahara onder de sterrenhemel parkeren. Gebruik je gezonde verstand, wees attent op je omgeving en bedenk ook dat een camping vaak niet duur is, niet ver weg is en een mooie manier kan zijn om de lokale economie te ondersteunen.

Met dat in het achterhoofd kan het een onverminderd mooi avontuur zijn om wildkamperen in Marokko ten minste eens te proberen. Populaire apps zoals Park4Night met reviews van wildkampeerplaatsen maken je snel wegwijs in een regio. Nog leuker kan het zijn om zelf eens rond te kijken of vragen, waar je een eigen plekje kan vinden voor wildkamperen in Marokko. Locals zijn vaak net zo welwillend als nieuwsgierig, zeker in meer afgelegen gebieden.