Bootovertocht Genua naar Tanger Med

  • Goedkoop

De bootovertocht van Genua naar Tanger Med is een bootovertocht van Italië naar Marokko. Dit is een lange-afstandsverbinding. Bijzonder aan deze ferry is, dat deze nagenoeg aansluit op een internationaal treinnetwerk voor autotreinen. Zo kan je de afstand minimaliseren die je zelf moet overbruggen met de auto. Afhankelijk waarvandaan je vertrekt, kan dit daarom de kortste route naar Marokko zijn. We lichten deze route daarom ook uit als (potentieel) een goedkope route naar Marokko.

Óf de bootovertocht van Genua naar Tanger Med voor jou de goedkoopste route naar Marokko is, hangt er vanaf of de prijs van trein- of bootticket naar Marokko weggestreept kan worden tegen de kostenbesparing die je hebt doordat je niet zelf naar een verder gelegen haven hoeft te rijden. Dat scheelt de kosten voor brandstof en eventuele overnachtingen. Op de boot kan je bovendien de benen strekken en overnachten. Wees er wel bewust van, dat de boottocht meer dan 48 uur duurt.

Alternatief Genua – Tanger Med

Als een aansluiting op het treinnetwerk niet belangrijk is, zijn er alternatieven voor de bootovertocht van Genua naar Tanger Med met een vertrek in Marseille, Sète of Barcelona. De boottocht wordt dan steeds korter, en de afstand per auto langer. Dat scheelt dan nog steeds brandstofkosten, maar ook vaartijd. Veel andere, verder gelegen havens, bieden ook alternatieven om in Tanger Med te komen.