Veelgestelde vragen

Je kan de goedkoopste tickets vinden door online goed vergelijken. Gebruik dan een goede vergelijkingssite.

Een drone meenemen naar Marokko heeft weinig zin, omdat de drone niet mag worden ingevoerd. Drones zijn praktisch illegaal in Marokko en kunnen alleen onder strenge voorwaarden worden ingevoerd. Neem je toch een drone mee naar de grens, dan kan deze worden ingenomen. Er is dan wel een kans dat je een bewijs meekrijgt om de drone later weer op te kunnen halen. Geef het bij het binnengaan van Marokko aan als je toch een drone hebt meegenomen, om problemen te voorkomen als de drone in je bezit gevonden wordt bij het verlaten van het land.

Internet in Marokko en mobiel bellen kan via het landelijke 4G netwerk. Een simkaart voor Marokko kan je lokaal kopen bij veel kleine supermarkten en buurtwinkels, of telecom winkels. Een Marokkaanse simkaart werkt in principe door het hele land. De 4G-dekking is niet landelijk, maar zeker niet slecht. Het bereik met een Marokkaanse simkaart is het beste rond steden en bij dorpen. Onbeperkt internet in Marokko is niet hetzelfde ingericht als in Nederland. Veel gewoner zijn aanbiedingen voor pre-paid tegoed. Als vuistregel kan je aanhouden dat 1GB ongeveer 10 dirham (€ 1,-) kost. Als je meer tegoed in één keer koopt, wordt dat langer geldig. Zo is doorgaans 1GB slechts 1 dag geldig voor gebruik, terwijl bijvoorbeeld 5GB al 30 dagen geldig kan zijn. WiFi verbindingen in hostels, appartementen en AirBnBs en zelfs hotels gebruiken vaak hetzelfde systeem, dat dan gedeeld wordt onder de gasten. Je bent dan beter af met je eigen simkaart.

Bellen en internetten in Marokko met een Nederlandse simkaart (roaming in Marokko) kan erg duur zijn en is niet aanbevolen. Lokale telefonie en mobiel internet aanbieders in Marokko zijn dan al snel goedkoper. Aanbevolen aanbieders zijn Maroc Telecom en Orange Maroc (voorheen Méditel).