Bootovertocht Sète naar Nador

  • Goedkoop

De bootovertocht van Sète naar Nador is een bootovertocht van Frankrijk naar Marokko, waarmee je in het oosten van Marokko arriveert. Dit is een lange-afstandsverbinding en kan daardoor een rit met de auto naar Marokko korter maken. Afhankelijk waarvandaan je vertrekt, kan dit daarom een korte route naar Marokko zijn. Daarom lichten we deze route uit als (potentieel) een goedkope route naar Marokko. Dit maakt de ferry van naar Nador ook populair.

Óf deze route naar Marokko voor jou de goedkoopste route naar Marokko is, hangt er vanaf of hierbij de prijs van een bootticket naar Marokko weggestreept kan worden tegen de kostenbesparing die je hebt doordat je niet naar een verder gelegen haven hoeft te rijden. Dat scheelt meer dan 1000 kilometer rijden aan brandstof. Op de boot kan je bovendien de benen strekken. Wees er wel bewust van, dat de boottocht bijna 40 uur duurt.

Een bijna letterlijke middenweg kan de route van Barcelona naar Nador vormen. Dat scheelt ook brandstofkosten, maar tegelijk vaartijd. Andere alternatieven om in Nador te komen zijn de bootovertocht van Almería naar Nador en de ferry van Motril naar Nador.

Alternatief Sète – Nador: