العبارة مالقة إلى مليلية

Een bootovertocht van Malaga naar Melilla brengt je in het oosten van Marokko. Deze bestemming ligt voor de hand als je met de auto naar de Sahara wilt, of met de auto naar Oujda wilt reizen. Deze route van Malaga naar Melilla is een goed alternatief voor de bootovertocht van Motril naar Nador. Dit is de enige ferry die uit Malaga vertrekt.

Technisch gezien vaar je namelijk met de overtocht naar Melilla weliswaar wel naar Afrika, maar niet naar Marokko. Melilla is een Spaanse exclave, grenzend aan het vasteland van Marokko. Van Melilla naar Marokko moet vervolgens nog een grensovergang volgen. Van de haven van Melilla rij je door naar Marokkaanse grens.

Alternatieven Malaga – Melilla:

Het kan voorkomen dat het moeilijk is om de gewenste afvaart met een ticket van Malaga naar Melilla te bemachtigen. Er is een beperkt aanbod voor dit traject. Voor dit traject kan de route Motril – Nador een beter alternatief zijn. Ook de lange routes van Barcelona naar Nador en Sète (FR) naar Nador kunnen je dichtbij dezelfde bestemming brengen.