العبارة ألخيراس إلى سبتة

  • رخيص
  • سريع

De overtocht van Algeciras naar Ceuta is een slim alternatief voor de drukke overtocht van Algeciras naar Tanger Med. Ook deze oversteek kan met recht één van de kortste bootovertochten naar Marokko worden genoemd. Al zijn er een paar details die je van te voren scherp wilt hebben.

Technisch gezien vaar je namelijk met de overtocht naar Ceuta weliswaar wel naar Afrika, maar niet naar Marokko. Ceuta is een Spaanse exclave, grenzend aan het vasteland van Marokko. Van Ceuta naar Marokko moet vervolgens nog een grensovergang volgen.

Van de haven van Ceuta rij je door naar Marokkaanse grens. Op drukke dagen wordt je met een nummertje op een parkeerplaats gezet, tot je bij de douane terecht kan. Die heeft hier minder capaciteit dan in Tanger Med, maar dit traject is ook wat minder druk. De ferry naar Ceuta is daarom zeker het overwegen waard!

Of je nou twijfelt of al de keuze hebt gemaakt voor de bootovertocht van Algeciras naar Ceuta, het is altijd verstandig om tijdig een ticket voor de bootovertocht naar Marokko te kopen. Vanuit Algeciras zijn er veel afvaarten van verschillende rederijen en naar verschillende havens te boeken. Gebruik een goede vergelijkingssite om de beste route en prijs voor een ferry naar Marokko te vinden.

Alternatief Algeciras – Ceuta: